Doordat het aantal vacatures weer bijna op het niveau is van voor de coronacrisis, dalen de sollicitaties per vacature. Toch staan vacatures door de recente ontwikkelingen korter online en worden ze sneller ingevuld.

Volgens databedrijf Intelligence Group (artikel) vinden werkgevers/bureaus in coronatijd sneller een geschikte kandidaat voor een openstaande functie. Voor het begin van corona was de gemiddelde tijd waarin vacatures bij de werkgever werden ingevuld nadat ze online kwamen nog zo’n 60 dagen, nu is dat gemiddeld 47 dagen. Een verschuiving die daar ongeveer gelijk aan is zien we bij uitzend-, werving- en selectiebureaus. Vóór corona stonden de vacatures daar gemiddeld zo’n 34 dagen online, nu zijn dat 29 dagen.

Volgens het databedrijf Intelligence Group komt de verschuiving door de invoering van online video-interviews of telefonische intakes die eenvoudiger en sneller te plannen zijn. Vaak hebben organisaties een gedeelde agenda waardoor het makkelijker gaat om de gesprekken voor collega’s in te plannen. Het hele proces van het aannemen van werknemers wordt daardoor versneld. De vacatures worden in bijna alle beroepsgroepen beduidend sneller ingevuld.

Uit de cijfers van vacaturesite Indeed blijkt dat het aantal vacatures weer bijna op het oude niveau van voor de coronacrisis ligt. Op Indeed stonden eind april 2021 slechts 6% minder vacatures online dan voor het virus gebruikelijk was. Daarmee blijft de vacaturemarkt aantrekken na het grootste dieptepunt in juni 2020 te hebben gehad. Door het aantrekken van de vacature aantallen is het aantal sollicitaties per vacature een stuk lager. Om toch snel aan nieuw personeel te komen schakelen veel bedrijven eerder bureaus in omdat daar toch vaak nog steeds sprake is van een traditionele aanpak; kandidaat (persoonlijk) spreken, referenties opvragen, matchen en voorleggen bij geschikte partner.

Op zoek naar personeel binnen de procestechniek? Een PCS ProcesTech kan snel en zorgvuldig bij u aan de slag. Laat het ons weten door te bellen met 0104277717 of laat een contactverzoek achter via [email protected]