Even voorstellen… | Priscilla Cengiz-Koster is inmiddels al een tijdje bij ons werkzaam als backoffice medewerker maar hierbij willen wij haar graag even aan je voorstellen. Onze dart-koningin tijdens de vrijmibo moest geloven aan ons vragenvuurtje en deelde haar verhaal.

pcs-priscilla-voorstellen
Vertel eens kort over jezelf, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Priscilla, 30 jaar, ik kom uit Dordrecht. Sinds 2 jaar ben ik getrouwd en ik woon samen met mijn man en 2 katten (Singa en Anjing) in Schiedam. Ik heb 4 jaar als backoffice medewerker bij onze zustermaatschappij gewerkt en tegenwoordig zit ik hier in Schiedam in dezelfde rol maar nu voor PCS.

Welke opleiding heb je gevolgd om als backoffice medewerker aan de slag te gaan?

Ik ben eigenlijk begonnen met totaal iets anders, namelijk de opleiding Toerisme. Aansluitend heb ik een opleiding gedaan om stewardess te worden. Uiteindelijk heb ik toch besloten een totaal andere richting op te gaan. Ik ben eigenlijk per toeval de wereld van salarisadministratie ingerold. Toen ik in de salarisadministratie terecht kwam, heb ik mijn SEU diploma behaald en tevens heb ik afgelopen jaar mijn BKL opleiding afgerond. Het is apart hoe het soms kan lopen maar ik ben blij dat ik mijzelf kan blijven ontwikkelen als backoffice medewerker.

Heel tof dat je een volledig andere achtergrond hebt maar uiteindelijk wel je passie hebt gevonden in de salarisadministratie. Hoe ben je uiteindelijk aan deze baan gekomen?

Ik ben een oud collega tegengekomen op een leerwerkloket en via hem ben ik als tijdelijk administratief medewerker binnengekomen bij een andere werkmaatschappij. Daarna ben ik naar een andere zustermaatschappij gegaan en uiteindelijk ben ik als backoffice medewerker bij PCS aan de slag gegaan.

Waar ben je eigenlijk dagelijks mee bezig in deze rol?

Als backoffice medewerker zorg ik voor alle zaken omtrent de salarisuitbetalingen. Ik maak bijvoorbeeld de overeenkomsten en zorg er ook voor dat de urenbriefjes digitaal ingevuld kunnen worden. Daarnaast zorg ik dat de facturen verstuurd worden en dat het salaris op tijd uitbetaald wordt.

Wat maakt jou goed in het werk dat je doet?

Ik werk altijd hard en ik ben flexibel. Bij salarisadministratie doen zich wel eens problemen voor waar je totaal niet op gerekend had, de kunst is dan om flexibel en snel te reageren. Ik denk dat ik die kunst goed beheers.

Waar is jouw werk zo belangrijk voor en voor wie doe je het?

Ik zet me in voor al onze werknemers! Het is natuurlijk belangrijk om te zorgen dat zij hun salaris op tijd uitbetaald krijgen.

Daar doen we het voor! Welke tools/programma’s gebruik jij om je werk verder goed uit te kunnen voeren?

Voornamelijk gebruiken wij digitale/online tools die wij gemakkelijk kunnen invullen. Dat voorkomt stapels papierwerk op je bureau. Natuurlijk kan ik ook altijd mijn lieve collega’s nog om hulp vragen.

De collegialiteit op de werkvloer is eveneens belangrijk. Hoe ervaar je de samenwerking met collega’s en wat vind je het leukste aan je werk?

De samenwerking met collega’s vind ik erg fijn. Ik werk voornamelijk samen met Carla (teamleider backoffice), maar ook met de collega’s van de frontoffice en de financiële afdeling is het prettig schakelen. We hebben echt een hecht team en gaan door het vuur voor onze werknemers die op de plants en in de fabrieken lopen. Ik haal zelf veel energie uit het zorgen voor een correcte administratie in aanloop naar de uiteindelijke salarisuitbetaling. De tevredenheid van kandidaten en relaties dat is wel het leukste om te zien.

Als backoffice medewerker help je natuurlijk heel veel mensen zowel onze kandidaten als de relaties van PCS. Welk gevoel geeft je dat?

Een heel goed gevoel. Het voelt altijd goed om mensen te helpen wanneer ze daar behoefte aan hebben. Het maakt dan niet uit of dat werk gerelateerd is of niet. Mensen helpen geeft in het algemeen gewoon een hoop voldoening.

Een mooie insteek en daar mag je zeker trots op zijn. Waar ben je verder trots op?

Toen ik mijn diploma had gehaald voor BKL, was ik trots. Werken in combinatie met een opleiding, maakt niet uit hoe kort of lang de opleiding duurt, dat is best pittig.

Bedankt Priscilla! Heb je verder nog toevoegingen, opmerkingen of iets dat je mee wilt geven aan onze volgers?

Ik heb het goed naar mijn zin bij PCS en hoop hier nog lang met plezier te blijven werken. En voor alle volgers blijf ons natuurlijk vooral volgen! J