Afgelopen maandag nam Mark Nieuwschepen ons mee op zijn dag at the office! Benieuwd waar hij als consultant dagelijks mee bezig is? U leest het hier.

Wegens corona werken ook wij voornamelijk thuis, maar vandaag mag ik naar kantoor voor een contractbespreking en een intake! Mijn wekker gaat elke dag om 07:30 uur, dan stap ik direct onder de douche en ontbijt ik met kwark en wat fruit.

Net zoals alle andere werkdagen, hebben wij vandaag van 08:30 tot 09:30 uur een teams meeting waarbij de vacatures, klanten, uitzendkrachten en actiepunten worden besproken. Deze meeting zorgt dat wij als team scherp aan de dag beginnen. Op deze manier zijn wij elke dag weer op de hoogte van wat er speelt binnen de industrie. Na deze meeting werk ik mijn mail van afgelopen weekend even netjes bij.

Om 11.00 uur heb ik de intake middels een video call. Helaas is het tegenwoordig even niet anders, maar ook zo kan ik mijn kandidaat voldoende leren kennen en kan ik peilen wat zijn of haar wensen zijn. Ik vind het belangrijk om middels een intake te weten te komen hoe iemand is, waar hij of zij naar op zoek is en wat zijn of haar verwachtingen zijn. Dit keer heb ik een gesprek met een Operator die de opleiding Operator C al heeft afgerond. Na vragen te hebben gesteld over zijn ervaring, de processen in de fabrieken waarmee hij heeft gewerkt en zijn kennis van installaties, heb ik een goede inschatting kunnen maken van welke bedrijven interessant voor hem kunnen zijn. Als ik alles met hem heb besproken, een goede indruk van hem heb en op papier heb gezet wat hij zoekt zet ik alle informatie zoals gebruikelijk in zijn (digitale) dossier. Na de intake neem ik contact op met de kandidaten die afgelopen weekend hebben gesolliciteerd. Er zitten weer pareltjes tussen! Deze toppers ga ik snel uitnodigen voor een intakegesprek.

It’s lunchtime. Na de lunch bel ik een aantal contactpersonen om gesprekken af te stemmen bij onze opdrachtgevers. Daarnaast wachten we ook nog op terugkoppeling van gesprekken die de afgelopen week zijn geweest, spannend! Om 15.00 uur heb ik een indiensttreding waarvoor ik nog flink wat papierwerk in orde moet maken. Even het contract nalopen en ik ga met onze nieuwe werknemer zitten. De telefoon stond roodgloeiend tijdens de indiensttreding. Na de indiensttreding bel ik de personen terug waar ik een gemiste oproep van heb, ik beantwoord de whatsappjes van onze “ProcesTechs” en ik check nog even mijn mail.

Mijn werkdag zit er alweer op. Om 17:15 uur ga ik richting huis en eenmaal thuis aangekomen start ik direct met koken. De corona kilo’s moeten er nu echt af. Het wordt dus weer eens tijd voor rijst met kip en groente. Gezien wij waarschijnlijk een tijdje niet mogen voetballen ga ik om 19:30 een rondje hardlopen en bij thuiskomst stap ik onder de douche om vervolgens heerlijk mijn bed in te duiken. We mogen tenslotte morgen weer aan de slag!

Ben jij op zoek naar een baan als procesoperator? Ik ga graag met je in gesprek over de mogelijkheden die wij voor je hebben. Bekijk onze website www.pcs-pro.nl voor onze vacatures of doe een open sollicitatie door jouw CV en motivatie te mailen naar [email protected].